Om hundeparken

Hundeparken på Glengshølen ble satt opp av Sarpsborg kommune høsten 2015, etter at det noen måneder tidligere ble rettet flere henvendelser til kommunen om å lage hundepark der.
Kommunen var raske og veldig imøtekommende. De satte opp gjerde, sittebenker, søppelkasser, stativ med hundeposer m.m. og har skapt en hyggelig, sikker og ren hundepark som Sarpsborg kan være stolte av. I ettertid har de også finansiert et stort lass med bark for å unngå gjørmete forhold.

Sarpsborg kommune eier og drifter parken, mens brukerne av parken forholder seg til reglene som er satt.

Hundeparken er på 500 kvm, inngjerdet med 1,80 m høye gjerder. Det er to innganger inn til parken; en på baksiden dersom man kommer ned bakken ved Kiwi, samt en hovedinngang mot Glengshølen.

Glengshølen

Glengshølen er en bukt av Glomma, med et stort og flott friområde med sandvolleyball-bane, basketbane, skatebordrampe og frisbeegolf. Jernbanestasjonen og sentrum ligger rett ved.

Båndtvang

I Sarpsborg kommune gjelder følgende for båndtvang:

I tiden fra 1. april til 20. august er det båndtvang. Hunder skal holdes i bånd eller forsvarlig inngjerdet eller innestengt, slik at de ikke kan jage eller skade storfe, sau, geit, fjærfe, rein, hest eller vilt, herunder viltets egg, reir og bo.